Välkommen som hyresgäst!

 

Vårt mål är att du som hyresgäst ska finna en en bostad som passar just dej och vi hoppas du kommer trivas hos oss på Grönklöverns Fastigheter och med dina nya grannar. Nedan finner du några tips på saker som kan vara bra att säkerställa före inflyttning.

Tips och Information

 

Hyresavtal & hyra

Hyresavtalet är en personlig och mycket viktig handling som inte får överlåtas till någon annan utan Grönklöverns Fastigheters godkännande.Det är hyresavtalet som reglerar vad som ingår i ert boende samt vilka rättigheter & skyldighter du har som hyresgäst och vilken uppsägningstid du har. Hyran betalas i förskott till Grönklöverns Fastighetern senast den sista vardagen varje månad. Hyresavierna skickas ut till er per post ca 2veckor innan hyran ska vara betald. Det är mycket viktigt att betala hyran i tid då du annars riskerar att stå utan bostad om du inte betalar den. Vi kan erbjuda er följande betalnings alternativ:

 • Inbetalningskort

 

För allas Trivsel

Hyreslagen har en del bestämmelser om hur hyresgästen skall sköta om den bostad de hyr, lika så vad man i övrigt har att iaktta vid användningen av bostaden.Bland annat skall hyresgästen;

 • Vårda bostaden och vad som hör därtill, det gäller inte bara bostaden utan även vind, källare och allämna utrymmen.
 • Hyresgästen ansvarar själv för skada på bostaden som åstadkommit vid avsikt eller genom olyckshändelse.
 • Om skada eller fel uppkommer som t.ex vattenläcka så är hyresgästen skyldig att meddela detta omedelbart till Grönklöverns Fastigheter.
 • Anmäl ohyra omedelbart om detta upptäcks i bostaden.
 • Motorvärmare, kupévärmare samt infravärme och dylik får ej förses med ström från bostaden utan Grönklöverns Fastigheters skriftliga medgivande.

 

Hemförsäkring

Du måste själv försäkra din egedom, både det du har i din bostad samt förråd/garage, det ingår INTE i våra fastighetsförsäkringar, vi har alla våra fastigheter försäkarde men det täcker inte dina personliga tillbehörigheter!En hemförsäkring är en förutsättning för att du ska ha ett ekonomiskt skydd om olyckan skulle vara framme. Hemförsäkringen har egentligen flera olika försäkringar som dels kan ersätta skador på din privata egendom och dels ge ersättning om du själv skadas eller blir skadeståndskyldig.

 

Felanmälan

För att anmäla ett fel i din lägenhet eller fastighet kontaktar du oss på 070 581 29 09 mellan kl 8,00-16,00.

Uppstår felet under kvällar, nätter eller helger och INTE är bråskande ser vi helst att du avvaktar och meddelar oss under felanmälans kontorstid ( vardagar mellan 8-16 ) innan du ringer.

 

Akuta felanälningar och anmälan om störningar utanför kontorstid, ring jouren på 070 37 32 182.

 

Exempel på akuta ärenden:

 • Översvämningar
 • Utelåsning
 • Trasig frys
 • Totalt havererad spis
 • El fel
 • Misstänkt brandrök

 

Grönklöverns Fastigheter är medlem hos Fastighetsägarna och vi följer de regler och riktlinjer vi får från dem.

 

 

Broschyren "Välkommen som hyresgäst" är en bra inormationsbroschyr där det går att läsa om vad som gäller när man bor i en hyresrätt.

 

 

Läs gärna igenom hela broschyren och tveka inte att kontakta Grönklöverns Fastigheter om det dyker upp frågor under vägen.

 

Ni kan också läsa vikten om att ha en hemförsäkring "Viktigt med hemförsäkring" om olyckan skulle vara framme, att bra skydd för att inte bli privat drabbad.

 

Har ni frågor ang er tv samt internet eller behöver fel anmäla, då finner ni infomation och kontakt uppgifter under "Tv & Internet information"

 

 

Välkommen Hyresgäst.pdf

 

Viktigt med hemförsäkring.pdf

 

Tv & Internet Information.pdf

 

Uppsägningsblankett av lägenhet.pdf

© Copyright 2012. All Rights Reserved.